Nieuw model Yamaha F350NSA

Maak kennis met Yamaha’s opwindende nieuwe 350 pk V6: Voldoen aan de vraag naar pk-diversiteit

 

 

 

Yamaha Motor Europe kondigt vandaag een reeks innovaties aan om maritieme klanten blij te maken, waaronder de belangrijkste, een geheel nieuwe 350 pk V6-buiteboordmotor, en verdere upgrades voor het Helm Master® EX-systeem.

  • Een opwindend nieuw ontworpen 350 pk V6 voegt zich bij de Yamaha buitenboordmotor-familie om tegemoet te komen aan de vraag van klanten naar diversiteit in vermogen, topprestaties en betrouwbaarheid.
  • Helm Master® EX met boegschroef koppeling breidt uit naar enkele, viervoudige en vijfvoudige toepassingen en ondersteunt nu zowel Vetus als Sleipner (Side-Power boegschroeven).

Amsterdam, Nederland: Yamaha Motor Europe, een wereldberoemde leider in buitenboordmotoren en innovaties op het gebied van bootsystemen, is verheugd de langverwachte lancering van zijn nieuwe buitenboordmotor en verbeteringen aan het bootbesturingssysteem aan te kondigen.

Twee belangrijke trends hebben Yamaha’s prioriteiten bepaald voor de innovaties in 2024 op het gebied van buitenboordmotoren en bootsystemen. De eerste is het groeiende bewustzijn van botenbouwers dat buitenboordmotoren een echt klantgerichte en veelzijdige keuze zijn voor de aandrijving van grotere vaartuigen. De tweede is de toenemende verfijning van booteigenaren, die meer keuzes, betere technologie en een uitgebreidere systeemintegratie voor hun vaartuigen verlangen. Als een echt klantgericht merk is het Yamaha’s prioriteit om te blijven voldoen aan de veranderende behoeften van watersporters.

“De afgelopen jaren heeft Yamaha grote stappen gemaakt van een toonaangevende leverancier van buitenboordmotoren naar een echte leverancier van bootbesturingssystemen. We hebben in deze periode veel toonaangevende innovaties gelanceerd, maar we zijn er nog niet,” zegt Fabrice Lacoume, Marine Director bij Yamaha Motor Europe. “Met het assortiment van dit jaar leveren we een opwindende en krachtige nieuwe buitenboordmotor die echt de diversiteit weerspiegelt die de huidige booteigenaar verlangt, plus een reeks genuanceerdere technische verbeteringen die voldoen aan de steeds hogere verwachtingen van onze klanten en deze hopelijk overtreffen.”

 

Introductie van de 350 pk V6

De opwindende 350 pk V6 is een waardevolle aanvulling op het V6-assortiment van 225 pk, 250 pk en 300 pk V6-buitenboordmotoren en overbrugt het verschil in vermogen tussen de V6 en de V8 (XTO 400 pk V8 & XTO 450 pk V8). Klanten zullen dol zijn op het hogere vermogen van een V6 en het hogere koppel bij lagere snelheden, wat zorgt voor een responsievere, opwindende ervaring tijdens het besturen van de boot.

De nieuwe 350 pk V6 is ontworpen met grotere inlaat- en uitlaatkleppen dan de 300 pk V6 en maakt gebruik van dezelfde diameter elektronische gasklep als de XTO 450 pk V8 om de luchtverplaatsing te maximaliseren. Een betere luchtstroom staat gelijk aan meer vermogen omdat het nauwkeurig afgestelde brandstof- en ontstekingstijdstip van de motor is afgestemd op de gasvraag van de bestuurder voor snel reagerende prestaties, terwijl een nieuwe, robuuste krukas een langere slag heeft, waardoor meer koppel mogelijk is bij lagere toerentallen.

Van de cilinderkoppen tot het carter wordt Yamaha’s nieuwe 350 pk V6 gekenmerkt door een nauwgezet technisch ontwerp. Met een indrukwekkende compressieverhouding van 11:1 regelt de nieuwe 350 pk V6 de luchtverplaatsing vakkundig met behulp van op maat gemaakte inlaatspruitstukken die zijn uitgerust met 40% grotere surgetanks om de hoeveelheid en timing van de lucht die naar de inlaatpoorten stroomt te maximaliseren en tegelijkertijd te zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de lucht in elke cilinder. Identieke inlaatspruitstukken aan bakboord en stuurboord maken de ideale plaatsing mogelijk voor de elektronische gasklep van 81 mm, die 8% groter is dan de gasklep van de 300 pk V6 en in het midden is gemonteerd voor een soepelere luchtstroom en een responsiever vermogen.

Grotere in- en uitlaatkleppen en Variable Camshaft Timing (VCT) bieden een duidelijk luchtstroomvoordeel voor de nieuwe Yamaha 350 pk V6. Het verbeterde nokkenasprofiel zorgt voor een hogere kleplift voor een langere openingsduur voor zowel inlaat als uitlaat, terwijl de nieuw ontworpen klepstoters, gemaakt van hetzelfde duurzame materiaal dat wordt gebruikt voor XTO 450 pk-klepstoters, een nauwkeurige klepspeling creëren voor een krachtige verbranding.

Om te profiteren van de grotere luchtstroom creëert een nieuwe, robuust ontworpen krukas een langere slag voor meer koppel in alle toerentallen. De Yamaha 350 pk V6 is ook uitgerust met iridium bougies, die gewaardeerd worden om hun hardheid en geconcentreerde, efficiënte vonk, in combinatie met Yamaha’s nieuwe brandstofinjectieregeling, die een langere injectorduur produceert dan die van de 300 pk V6 voor meer vermogen.

 

Verbeteringen aan de Helm Master® EX

Yamaha’s exclusieve, categoriebepalende Helm Master EX®-besturingstuigsysteem maakt het besturen van de boot zowel gemakkelijk als plezierig. Helm Master EX® maakt gebruik van geavanceerde technologie om professionals, enthousiastelingen en recreanten te helpen met vertrouwen te varen en het plezier op het water te maximaliseren voor zowel enkele als meervoudige buitenboordmotoren.

Voor modeljaar 2024 bouwt Yamaha voort op het boegschroefsysteem welke te koppelen is met de Yamaha (Helm Master EX®) joystick en variabele snelheid en voegt daar toepassingen voor enkele, vier- en vijfvoudige buitenboordmotoren aan toe voor grotere boten die extra controle nodig hebben. Daarnaast voegt Sleipner zich bij Vetus voor deze volgende generatie geïntegreerde boegschroeven als ondersteunde leveranciersmerken voor deze technologie.

Nieuw voor 2024 is dat Yamaha’s 704 mechanische bedieningskast nu verkrijgbaar is met een neutrale vergrendelingsfunctie waarmee de buitenboordmotor in een neutrale stand kan blijven staan terwijl de motor draait. Deze functionaliteit is perfect voor stationair draaien op het water of wachten bij de kade. Het bedieningskastje bovenop zorgt voor gemakkelijke gashendelbediening met één hand en moeiteloze triminstelling via een duimbediende tuimelschakelaar in het handvat. Cruisen is nog nooit zo eenvoudig geweest!