De nieuwe 2023 WaveRunner®-serie

Yamaha Revs Your Heart

Hier bij Yamaha Motor laten we al meer dan 65 jaar de harten sneller kloppen en richten we ons met laserprecisie op de behoeften van onze klanten. Dit is de kern van ons merk en loopt van het technische ontwerp en de ontwikkeling van het bedrijf door tot de positieve emoties en opwinding die klanten ervaren als ze genieten van een Yamaha Motor-product. Bij Yamaha Motor streven we voortdurend naar verbetering en innovatie van elk aspect van wat het merk te bieden heeft aan onze klanten, door ervaringen te leveren die elke passie aanwakkeren.

De nieuwe Wave

De 2023 WaveRunner-serie is klassiek Yamaha. Door lichtere materialen te introduceren in het productassortiment en veel van onze nieuwste technologieën te integreren, stellen we bij Yamaha meer gebruikers in staat te genieten van het allerbeste op het gebied van uitmuntende engineering en gegarandeerde betrouwbaarheid. Daardoor kunnen meer klanten een geheel nieuwe wereld van opwindende ervaringen ontdekken.

Of het nu voor Cruising, Recreation of Sport is, elk van onze segmenten is ontworpen om iedere gebruiker, wat zijn of haar passie ook is, te laten ontdekken welke WaveRunner het best bij hem of haar past. Van de kampioenschapsprestaties van de GP1800R SVHO tot de luxueuze en hightech FX-reeks, via de opwinding van de SuperJet- en JetBlaster-modellen tot de best verkopende veelzijdigheid van de VX-reeks: wij gaan recht naar de kern van waar onze klanten van dromen, en dat is hun eigen Yamaha waterscooter. Door goed naar onze klanten te luisteren, hebben we een assortiment gecreëerd dat voor elke stijl iets unieks en zinvols heeft.

 

Een compleet assortiment

Er is een waterscooter voor iedereen in de Yamaha WaveRunner-serie, waarbij elk vaartuig uniek is ontworpen voor berijders met alle betrouwbaarheid en technische innovatie die je van je Yamaha WaveRunner verwacht.

Of je nu ‘s zomers op het strand ontspant of een luie dag aan het meer beleeft, in het Recreation segment draait alles om plezier, opwinding en genot, een opwindende ervaring op het water voor gebruikers van elk niveau.

Voor de sensatie van het over de golven scheren of langs de kust naar een afgelegen strand gaan om een dagje te zwemmen, stelt onze Cruising-reeks gebruikers in staat verder te gaan en grotere avonturen te beleven met meer comfort en de nieuwste technologie.

In het Sport-segment draait alles om prestaties. Dit segment is ontworpen voor de gebruiker die de perfecte racelijn wil nemen en de adrenalinekick van acceleratie maximaal wil ervaren.

Bij Yamaha Motor zijn we volledig ingespeeld op de beweegredenen van onze klanten, zodat zij zich helemaal op hun gemak voelen bij het bekijken van ons assortiment.

 

Verbeterd Cruising-avontuur

De FX-serie

Ons Cruising-segment is de thuisbasis van de FX-serie, waar verfijning en innovatie samenkomen in een luxueuze en opwindende mix. Deze WaveRunners zijn net zo geschikt voor ontspannen dagen aan afgelegen kusten als voor opwindende snelheidspieken met opspattend water op je huid en de wind in je haren.

Nieuw voor 2023

De nieuwste FX Cruiser SVHO is standaard verkrijgbaar in Torch Red met zwarte details en is ook uitgebracht in Limited Edition-kleuren voor een echt stijlstatement op het water. Trendy carbon? en mintkleuren en frisse graphics met een premium lakafwerking maken deze exclusieve editie extra opvallend. Bovendien is de limited edition-versie standaard uitgerust met verzonken, opklapbare kikkers, zodat je snel en eenvoudig kunt vastleggen aan een ponton of een meerboei.

De FX SVHO heeft ook een upgrade gekregen, nu met een geïntegreerd audiosysteem dat netjes in de beenruimte zit. Deze is waterdicht en schokbestendig, ondersteunt Bluetooth en is gekoppeld aan het 7-inch Connext® kleurentouchscreen. Het is dus nog nooit zo eenvoudig geweest naar je favoriete muziek te luisteren of snel dat restaurant aan het water te bellen dat je al een tijdje voor de lunch wilde proberen.

Tot slot zijn de FX Cruiser HO en FX HO verbeterd met een NanoXcel2® dek, voor een superlichte en toch extreem sterke constructie die de vermogen/gewichts-verhouding en de besturing verbetert.

VX-veelzijdigheid

De VX-serie omvat veelzijdige WaveRunners met bekroonde techniek en intuïtieve RiDE-systemen die de rijervaring volledig veranderen door de introductie van intuïtieve bediening, elektronische achteruit en tractiecontrole. Het geavanceerde Connext multifunctionele stuursysteem met zijn chique en gemakkelijk afleesbare 4,3-inch kleurenscherm is baanbrekend. In combinatie met de twee multi-mount aansluitpunten, handig geplaatst voor navigatieapparatuur, camera’s of andere apparaten, beschik je over alle technologie die je nodig hebt om volledig uitgerust een ongelooflijk avontuur te beleven.

VX

De VX wordt aangedreven door onze innovatieve driecilindermotor, de 1.049 cc TR-1 HO. De motor is compact en licht en biedt een perfecte balans tussen efficiëntie en wendbaarheid. VX biedt alles wat je nodig hebt om aan je avonturen te beginnen: zitplaats voor 3, veel opbergruimte en het intuïtieve RiDE-besturingssysteem.

Nieuw voor 2023

De VX Cruiser HO was al de top in de VX-reeks met zijn krachtige motor, maar dit jaar is hij tot nog grotere hoogten verheven met de toevoeging van een NanoXcel2®-dek, dat voorheen alleen verkrijgbaar was op de Cruising and Sport topmodellen. Het nieuwe dek is supersterk en ongelooflijk licht, wat zorgt voor een vlotte besturing en opwindende snelheid op het water. De 1.812 cc viercilindermotor met hoog vermogen levert soepele, krachtige en efficiënte prestaties en is, zoals alle VX’en, veelzijdig en gemakkelijk te bedienen.

Audio is standaard op de VX Cruiser HO, met een volledig geïntegreerd, in de fabriek geïnstalleerd Bluetooth geluidssysteem. De speakers zijn ideaal geplaatst in de beenruimten en worden bediend vanaf een gemakkelijk toegankelijk paneel op het dashboard.

 

Recreation verfijnen

Een vliegende start aan boord van de JetBlaster

Met de introductie van de JetBlaster® werd de recreatieve sector opnieuw gedefinieerd. De onberispelijke bouwkwaliteit zorgt voor een ervaring die betrouwbaar en onbetwistbaar Yamaha is. De NanoXcel2® romp levert een sterke vermogen/gewichts-verhouding, wat zorgt voor serieuze sensatie en opwindende prestaties op alle soorten water. Het elektronische trimsysteem maakt de boeghoogte eenvoudig instelbaar, wat opspattend water en luchtweerstand vermindert als hij omhoog staat en meer grip in de bochten biedt als hij omlaag staat. Het RiDE®-besturingssysteem met elektronische achteruit zorgt voor een eenvoudigere besturing en dankzij voetsteunen kunnen zelfs beginnelingen heel gemakkelijk hun rijpositie instellen en meedoen met de pret. Met standaard bergruimte en een royale brandstoftank die de mogelijkheid biedt voor een langere tocht veroverde dit model de harten van zowel nieuwe klanten als fans van de originele WaveBlaster.

Nieuw voor 2023

Terwijl de JetBlaster® werd geïntroduceerd met een retro-geïnspireerd ontwerp als eerbetoon aan de legendarische WaveBlaster, biedt de editie van dit jaar een meer ingetogen styling met behoud van de graffiti en de vrijgevochten persoonlijkheid, wat de opwinding openstelt voor een nieuwe groep klanten die de voorkeur geven aan een subtielere, modernere look van hun WaveRunner.

 

Sport: leveren van ultieme prestaties

GP-familie: voorbestemd voor grootsheid

Als je op de toppen van je kunnen presteert, heb je een machine nodig die dat evenaart. De Yamaha GP1800R SVHO met supercharger en de atmosferische GP1800R HO vallen op tussen de massa met het eerste automatische trimsysteem in de branche met Cornering Control en Launch Control. Cornering Control past automatisch de trim afstelling aan, wat zorgt voor extra grip wanneer de berijder vertraagt voor scherper bochtenwerk. Het selecteert dan automatisch de optimale triminstelling om het vaartuig horizontaal te houden. Launch Control duwt de trim automatisch omlaag om te voorkomen dat de boeg omhoog komt bij snel accelereren. Deze ongelooflijke technologie biedt een uitzonderlijk niveau van rijeigenschappen en ?prestaties, voor zowel racers als recreatieve gebruikers.

De GP1800R heeft ook een inlaatrooster en jetpomp die speciaal zijn ontworpen voor een betere aansluiting en snellere acceleratie. De gewichtsverdeling is ook geoptimaliseerd om het wendbare gedrag van de GP’s te verbeteren en altijd ultieme prestaties te leveren.

SuperJet®: Strak op snelheid

De SuperJet® is een revolutionaire machine waarin Yamaha’s race-DNA van meet af aan is verweven. De gestroomlijnde, lichtgewicht SuperJet® levert een adrenaline opwekkende combinatie van zinderende snelheid en acceleratie dankzij het fantastisch lichte ontwerp. Het is niet alleen de snelheid op rechte stukken waarmee de SuperJet® zich onderscheidt. Hij biedt ook een ongeëvenaarde wendbaarheid tesamen met uiterste opwinding. De bekroonde driecilinder viertakt TR-1 motor en de vloeiende, lichte romp die door gebruikers buiten de professionele wereld worden omarmd, zorgen ervoor dat je de golven de baas bent. Ze leveren topprestaties op snelle rechte stukken en extreme wendbaarheid en controle in agressieve bochten.

Voor gebruikers die niet meteen voluit willen gaan, vermindert de L-MODE® de motorprestaties tot ongeveer 35 knopen om het zelfvertrouwen van beginnende berijders te vergroten. Een bredere en stabielere romp maakt hem ideaal voor recreatie, terwijl de verende stuurstang en stuur de berijder in een comfortabele voorovergebogen positie brengen, voor als hij klaar is voor supersnel rijden en draaien. Met zijn lengte van slechts 2,5 m past hij gemakkelijk achter in een kleine bestelwagen of een grote SUV en met 170 kg is hij een lichtgewicht, waardoor hij heel eenvoudig in het water kan worden gelaten en uit het water kan worden gehaald. Dit model kan ook heel eenvoudig op het dek van een groter jacht worden gestald.

 

Clean the Sea

De inspirerende Clean the Sea-projecten van Yamaha Motor blijven mensen met een passie voor de natuur steeds dichter bij elkaar brengen, met de nadruk op diverse zeemilieus die de unieke liefde voor de oceanen verenigen.

Onze Clean the Sea-projecten zijn divers en wijdverspreid; van het ondersteunen van recordbrekende reizen om zeevervuiling te verzamelen, tot meer lokale initiatieven die zich richten op bewustwording en het bevorderen van recycling.

Rivieren die door steden stromen, zijn vaak het meest gevoelig voor de negatieve effecten van waterverontreiniging. Sinds 2017 voert Yamaha Motor Portugal initiatieven uit waarbij afval wordt opgeruimd uit de rivier de Taag in het centrum van Lissabon, terwijl tegelijkertijd minder fortuinlijke tieners in het gebied worden voorgelicht over de voordelen van recycling en het behoud van de zee.

In 2021 benadrukte Simone Zignoli het belang van een minimale impact op het milieu tijdens een Italiaans avontuur, aan boord van zijn FX WaveRunner. Zignoli dompelde zich volledig onder in de natuur van Sardinië en zorgde ervoor dat hij geen negatieve invloed had op het milieu om hem heen door alleen te leven van wat er plaatselijk groeide.

In Scandinavië worden Ocean Crusaders sinds 2021 ondersteund door het vermogen van Yamaha buitenboordmotoren om te helpen bij opruimacties en het verwijderen van plastic uit de wateren rond Zweden.

Blue4Green is een in Spanje geïntroduceerd en geleid initiatief dat zwerfvuil opruimt in baaien, afgelegen inhammen en gebieden die te voet of met grotere zeeschepen onbereikbaar zijn. Yamaha Motor begon in 2022 samen te werken met Lucas del Paso. Hij en zijn team introduceerden Blue4Green na een wereldrecord brekende reis met een waterscooter waarbij hij in acht maanden tijd meer dan 3.500 km aflegde en onderweg zwerfvuil verzamelde.

De Clean the Sea-projecten weerspiegelen onze inzet om een groot aantal activiteiten in heel Europa te steunen om het zeemilieu voor morgen te behouden.

 

Ondersteuning voor ultiem surfen

Bij het surfen op grote golven zijn enkele van ‘s werelds beste surfers hun leven lang op zoek naar enorme golven, waarvan sommige wel 30 meter hoog kunnen worden wanneer ze breken op de kusten van de Atlantische kust. Een sport die alleen is weggelegd voor de beste en dapperste watermannen en -vrouwen ter wereld, in combinatie met de beste uitrusting. De afgelopen jaren is de wereld van het surfen op grote golven steeds populairder geworden, zowel bij toeschouwers als deelnemers, en veel hiervan is te danken aan de technologische en technische innovaties van Yamaha WaveRunners.

Yamaha WaveRunners zijn een fundamenteel onderdeel geweest van de evolutie van het surfen op grote golven in Nazare, Portugal en daarbuiten. Golven waarvan ooit ondenkbaar was dat erop gesurft kon worden, zijn nu mogelijk voor deze topatleten van wereldklasse. De prestaties, stabiliteit en betrouwbaarheid van WaveRunners zijn allemaal sleutelfactoren geweest in de groei van de sport, waardoor de piloten de surfers op de veiligst mogelijke manier kunnen navigeren. Deze reputatie en innovatie hebben ervoor gezorgd dat een Yamaha de waterscooter bij uitstek is voor de rijzende sterren in deze sport.

Nic von Rupp is een professionele surfer van grote golven uit Sintra, Portugal en een Yamaha Motor ambassadeur. Nadat hij heeft tal van wedstrijden op grote golven had gewonnen tijdens zijn carrière, surfde hij in november 2020 op enkele van de grootste golven ooit op het legendarische strand van Nazaré, waar de golven een fenomenale hoogte van 30 meter kunnen bereiken.

In zijn streven om ‘s werelds beste surfer op grote golven te worden, traint Nic intensief en werkt hij ongelooflijk hard met zijn team om topprestaties te leveren en de natuur ten volle te kunnen trotseren. Met dat niveau van toewijding en omdat er zoveel op het spel staat, weet hij dat hij de beste apparatuur nodig heeft die beschikbaar is. En als het aankomt op een waterscooter om hem in en uit de grootste golven te krijgen – en hem betrouwbaar op te pikken als hij onder al dat verpletterende water verdwijnt – dan moet het voor hem Yamaha zijn, die hij al een groot deel van zijn carrière gebruikt.

Momenteel gebruikt Nic de FX SVHO voor zijn avonturen tussen golven die tot acht verdiepingen hoog kunnen zijn, waarbij hij erop vertrouwt dat de FX SVHO superstabiel is in enkele van ‘s werelds meest extreme omstandigheden, en betrouwbaar en krachtig genoeg om de branding te ontlopen.

Bij Yamaha Motor geloven we in mensen met grote dromen en aspiraties. Daarom is de relatie met Nic zo sterk. Nic verpersoonlijkt de toewijding die Yamaha Motor in elk product stopt, evenals de drive om grenzen te verleggen en grootsheid te behouden. Wij ontwikkelen nieuwe technologieën om deze aspiraties te verwezenlijken en om het onmogelijke uit te dagen.

 

Maak je uitstraling compleet

Officiële Yamaha-accessoires en -kleding zijn een geweldige manier om je ervaring met het WaveRunner-gamma te verbeteren. Van de intelligent ontworpen officiële accessoires waarvan je weet dat ze perfect bij je vaartuig passen, tot stijlvolle kleding die past bij de opvallende looks van je WaveRunner. Kies de originele kit voor gemoedsrust en serieus plezier.