Nieuwe 2022 WaveRunner®-modellijn: waar erfgoed en innovatie bij elkaar komen

Yamaha Revs Your Heart

Al meer dan 65 jaar laat Yamaha harten sneller kloppen. Als merk staan wij voor opwinding en emoties die binnen het bedrijf worden ervaren vanaf het technische ontwerp en de ontwikkeling tot aan de spanning die de klant voelt wanneer die een Yamaha-product gaat aanschaffen. Wij streven voortdurend naar verbetering en vernieuwing; wij leveren de eindgebruiker een oplossing voor elke passie.

De 2022 WaveRunner-modellijn heeft alle kenmerken die de branche over Yamaha heeft leren kennen en waarderen. Wij hebben uitmuntende techniek en gegarandeerde betrouwbaarheid samengebracht in combinaties die zorgen voor een gezonde spanning, en die klanten een geheel nieuwe wereld van opwindende ervaringen laat binnengaan.

Onze verdeling van de WaveRunner-modellijn in verschillende segmenten is bedoeld om klanten gemakkelijker de verschillende mogelijkheden te laten ontdekken. Recreatief waar het draait om plezier, opwinding en genot; Cruising waar de grens verder wordt gelegd, met meer comfort en met de nieuwste technologie; en Sportief voor degenen die op zoek zijn naar ultieme prestaties. Wij zijn volledig ingespeeld op de beweegredenen van onze klanten, zodat zij zich helemaal op hun gemak voelen bij het bekijken van ons assortiment.

Een compleet assortiment

Of het nu voor recreatie, cruisen of sport is, elk van onze segmenten is ontworpen om iedere gebruiker, ongeacht zijn of haar passie, de gelegenheid te geven uit te zoeken welke WaveRunner het beste bij hem of haar past. Van de bestverkopende en allround VX-serie tot de luxueuze kenmerken en innovatieve mogelijkheden van de FX-serie en de sublieme raceprestaties van de GP1800R-serie, hebben we ons gefocust op wat onze klanten willen en hebben we onze WaveRunners aan hun wensen aangepast zodat ze nog enthousiaster zullen worden.

De afgelopen jaren hebben we ons rijke erfgoed opnieuw bekeken, de iconische GP in 2018 grondig aangepast en de adembenemende SuperJet® geschikt gemaakt voor een bredere markt in 2021. In 2022 maakt de JetBlaster® zijn opwachting, een volledig nieuwe WaveRunner met sterke verwijzingen naar de speelse en iconische WaveBlaster, met een groot aantal innovaties om de dromen van een nieuwe generatie sportieve gebruikers te laten uitkomen. Het dynamische en jeugdige karakter van de JetBlaster® voegt een geheel nieuwe frisse dimensie toe aan het recreatieve segment.

Door goed naar onze klanten te luisteren, hebben we een assortiment gecreëerd dat voor elke stijl iets unieks en zinvols heeft.

Recreatie opnieuw definiëren

Ons recreatiesegment betreft opwindende, wendbare en speelse WaveRunners met een enorme aantrekkingskracht die een breder publiek zeker zullen aanspreken en bekoren. Het recreatiesegment verleidt gebruikers, van onervaren beginners voor wie de wereld van PWC’s nu pas opengaat, tot vrijgevochten sportievelingen, tot actie op het water.

Nieuwe JetBlaster® – Maak je geest vrij

De geheel nieuwe JetBlaster® geeft de recreatieve sector een nieuwe dimensie. De compromisloze bouwkwaliteit, innovatieve techniek en unieke functies die je op een GP-model zou verwachten, liggen nu binnen het bereik van veel meer gegadigden. Hoewel de JetBlaster® de ultieme machine voor één persoon is, is die in feite een machine voor drie personen, met opslagruimte als standaard en een royale brandstoftank waarmee lange tochten gemaakt kunnen worden, wat je doorgaans bij dit type vaartuig niet zou verwachten.

Technologie van het hoogste kaliber

De JetBlaster® wordt aangedreven door de bekroonde, lichtgewicht 4-takt TR-1®-HO-motor. Deze motor is een krachtpatser die het varen tot een enorm plezier maakt, zelfs voor de meest avontuurlijke, verwende sensatiezoekers. In combinatie met de NanoXcel2-romp zorgt die motor voor prestaties die je doorgaans alleen bij racemachines van topklasse tegenkomt. Dit betekent dat de JetBlaster® een fantastische vermogen-gewichtsverhouding heeft, waardoor ongelooflijke vaarsensaties en een dynamische, opwindende en gedenkwaardige ervaring voor alle soorten watersporten mogelijk zijn.

De JetBlaster® is niet alleen een beest wat betreft de fantastische motor maar ook door de romp die van de nieuwste materialen is gemaakt. Deze romp is speciaal ontworpen om gebruikers op alle ervaringsniveaus te ondersteunen, waardoor ze snel het vertrouwen en de vaardigheid krijgen om met plezier te varen met de JetBlaster. Met het geheel nieuwe elektronische trimsysteem kan de boeghoogte gemakkelijk worden aangepast als er veel opspattend water is en de weerstand van het water hoog is, verder kunnen bochten gemakkelijker worden aangesneden wanneer de boeg dieper in het water ligt. Het RiDE®-besturingssysteem met elektronische achteruit zorgt voor een eenvoudigere bediening en dankzij de geheel nieuwe voetblokken kunnen beginnelingen heel gemakkelijk hun positie voor een onbezorgde, plezierige vaartocht aanpassen.

Superioriteit als standaard

Hoewel je een geweldige ervaring zult hebben als je je alleen uitleeft op de JetBlaster®, kun je als je wilt, ook nog twee passagiers meenemen. En dat is niet het enige dat het plezierig maakt. Met een flinke brandstoftank kan er langer worden gevaren en in de opslagruimten kun je alles wat je nodig hebt, fatsoenlijk kwijt, van je sleeplijn tot je zonnebril.

En voeg daar nog luxueuze details aan toe, zoals een gedempte opstaptrede en de op maat gesneden dekmatten, plus een verstelbaar, gebogen stuur met ronde grepen voor een hyperverbonden vaartocht en je hebt een WaveRunner die overal bekijks zal trekken en zowel voor beginners als ervaren gebruikers een genot is om mee te varen.

Ons erfgoed thuisbrengen

De JetBlaster® is een moderne versie van de legendarische WaveBlaster, hij blijft trouw aan de retro-style en de opwindende vaarstijl, maar is in een nieuw jasje gestoken voor de hedendaagse doelgroep.

Terwijl je bij de WaveBlaster zeer atletisch en vaardig moet zijn om alles bij deze machine uit de kast te halen, geeft de JetBlaster®ook dit prestatiegerichte gevoel, maar is die tevens geschikt voor minder ervaren bestuurders. Afgezien van de slimme technologie waardoor meer bestuurders gemakkelijker geavanceerdere manoeuvres kunnen maken, beschikt deze WaveRunner ook over functies die dit vaartuig veelzijdiger maken, zeer goed bestuurbaar bij alle snelheden, langer cruisen en met een opslagruimte voor je portemonnee, drankjes en snacks. Het is een zeer aantrekkelijk instapmodel dat aanvoelt als iets wat veel beter is dan je zou verwachten van een recreatieve PWC.

Cruisen met klasse

Ons cruising-segment spreekt berijders aan die van beide werelden willen genieten. Van relaxte dagen met rustige vaartochten op kalm water tot opwindende races op hoge snelheid over de golven met opspattend water op je huid en de wind in je haren. Wij hebben het allemaal.

FX: Het vlaggenschip in de voorhoede van innovatie

De FX-familie van WaveRunners beschikt over verfijnde en geavanceerde functies. Dit model is onovertroffen wat stabiliteit betreft, zelfs met drie personen en met de meest capabele romp voor cruise-avonturen de perfecte keuze voor degenen die een topklasse afwerking en compromisloos comfort eisen.

Alles aan de FX-reeks is ontworpen om het leven gemakkelijker en aangenamer te maken en biedt ultieme luxe en stijl. Bij alle FX-modellen kunnen de gebruikers de twee verschillende kanten van hun vaartuig ontdekken, de adrenaline opwekkende brute kracht en snelheid of een meer verfijnde en soepele toerervaring.

De gebruikersfuncties van deze modellen zijn verbeterd, zoals een extern uitlaatpunt, gemakkelijk te bereiken natte opslag in de achtersteven en een door een gasveer ondersteund opbergvak in de boeg.

Beter verbonden voor meer comfort en gemak

Het Connext®-display van de FX-serie is aanzienlijk verbeterd, met een nieuw groter 7-inch kleurentouchscreen op de SVHO®-modellen en geïntegreerde audiobediening via het touchscreen op bepaalde Cruiser-modellen. Modellen met audio hebben een smartphonekoppeling zodat er handsfree kan worden gebeld en de bestuurder kan telefoneren en naar muziek kan luisteren, terwijl zijn of haar smartphone veilig is opgeborgen.

Het Connext®-systeem is geschikt voor GPS-kaarten met geo-fencing. GPS-kaarten moeten apart worden aangeschaft en zijn verkrijgbaar bij Yamaha WaveRunner-dealers.

Als de optionele GPS-kaart is geïnstalleerd, kan de bestuurder GPS-waypoints toevoegen en volgen, routes opnemen en varen en het vaargebied afbakenen waar de bestuurder met het vaartuig wil varen. Als geo-fencing is geactiveerd, kan de afstand vanaf de rand van het gebied tot aan het midden van het gebied worden afgebakend zodat er een waarschuwingssignaal afgaat wanneer de bestuurder buiten dat gebied komt.

Het opbergvak is groter en is voorzien van een lampje wat het opzoeken van spullen gemakkelijker maakt. Bovendien zitten er in het opbergvak een 12V-aansluiting en een USB-poort waarmee je je apparaten kunt opladen en aansluiten.

Je vaartocht herontdekken

Ten slotte beschikt de FX-reeks nu over verbeterde besturingsfuncties, waaronder een multi-mode Auto Trim-systeem en stapsgewijze topsnelheidslimieten die worden gecontroleerd door het touchscreen.

Een nieuw stavlak en verbeterde stabilisatievinnen zorgen voor extra comfort voor zowel bestuurders als passagiers door het opspatten van water bij de boeg te verminderen. De ergonomie is ook verbeterd, met een betere indeling van de schakelaars op het stuur en bevestigingspunten net onder het stuur.

FX Cruiser SVHO + FX SVHO

Deze verbazingwekkende SVHO (Super Vortex High Output) is leverbaar in gedurfde nieuwe kleuren en met opvallende nieuwe graphics, werkt soepel, heeft een flexibel vermogen, zeer efficiënte koel- en luchtinlaatsystemen en een sterke inwendige motorconstructie. De grote Hyper-Flow-jetpomp zet deze kracht om in een verbluffende acceleratie en de elektronische brandstofinjectie (EFI) zorgt voor een soepele en efficiënte vermogensafgifte.

Het cruiser-model heeft stoelen in theaterstijl voor extra comfort, opklapbare kikkers voor gemakkelijk aanmeren, een ultramodern beveiligingssysteem, 30% meer opbergruimte en een kleurentouchscreen. Voeg daarbij een ongelooflijke audio-opstelling en twee aantrekkelijke kleurstellingen en je hebt vaartuigen die op alles voorbereid zijn.

FX Cruiser HO + FX HO

Briljante nieuwe kleuren en geheel nieuwe graphics voor een opvallende uitstraling van deze modellen. Het vermogen van de High Output 1.812 cc viertaktmotor is ronduit verbluffend. En de Hyper Flow jetpomp met driebladsimpeller zet dit vermogen om in zinderende acceleratie. De elektronische brandstofinjectie (EFI) staat garant voor de meest soepele en krachtige vermogensafgifte, efficiënte en zuinige prestaties, zelfs op normale loodvrije brandstof.

Het stuur van de Cruiser-versie kan in vier standen worden ingesteld aan de luxe 3-persoons theaterstoel, praktische opklapbare kikkers, een groot zwemplatform met een diepere, bredere, zachtere en comfortabelere opstap en dubbele handgrepen voor aan boord stappen, kleurentouchscreen, ingebouwde audio en een afvoersysteem bij de beenruimte, uniek voor de branche.

Ongeëvenaarde veelzijdigheid

De bestverkochte VX-serie is volledig vernieuwd met de introductie vorig jaar van geheel nieuwe modellen met een frisse styling van de romp en het dek, waardoor de lat nog hoger is gelegd. Dit jaar zien we spannende nieuwe kleurstellingen en opvallende nieuwe grafische accenten die een echte impact hebben, zowel op het water als in de haven. Een gedurfde, frisse styling en een gaaf ontwerp maken dit succesverhaal in de branche nog opvallender.

Toonaangevende techniek

De VX wordt aangedreven door onze innovatieve driecilindermotor, de 1.049 cc High Output TR-1. Deze compacte en lichte krachtbron bruist van energie en biedt een flitsende acceleratie en geweldige kracht op topsnelheid, superieure bediening, is ongelooflijk wendbaar en in balans.

De VX Cruiser HO wordt aangedreven door de WaveRunner-motor met de grootste capaciteit ooit, de viercilinder 1.812 cc High Output TR-1-motor. Deze motor levert een geweldige stuwkracht en topsnelheid voor opwindende langeafstandscruises en verkennende tochten.

Super slimme technologie

De VX-reeks wordt gekenmerkt door het exclusieve, revolutionaire en intuïtieve RiDE-systeem, dat niet alleen de vaarervaring transformeert door een eerste, echt intuïtieve bediening, maar ook door de voordelen van een elektronische achteruit met tractiecontrole.

Het unieke Connext multifunctionele stuursysteem met zijn stijlvolle, nauwkeurige en duidelijk af te lezen 4,3-inch kleurenscherm is state-of-the-art. En we zijn de favoriete technologie van de bestuurders niet vergeten; dubbele multi-mount aansluitpunten die praktisch zijn geplaatst voor navigatieapparatuur, camera’s of andere apparaten.

VX Cruiser HO

De nieuwe VX Cruiser HO is de allerbeste uit de VX-serie met de krachtigste motor van de familie. Vier cilinders en een 1,8 liter high output vermogen voor de puurste opwinding worden gecombineerd met uitzonderlijke luxe voor diegenen die geen compromissen willen sluiten.

Audio is standaard op bepaalde versies van de VX Cruiser HO, met een volledig geïntegreerd, in de fabriek geïnstalleerd Bluetooth-geluidssysteem. De speakers zijn ideaal geplaatst in de beenruimten en worden bediend vanaf een gemakkelijk toegankelijk paneel op het stuur.

Sportieve superioriteit

Ons sportsegment is bedoeld voor hen die tot het uiterste willen gaan. Of ze nu varen om uit te blinken tijdens het racen of om de adrenaline, ze genieten van de ultieme kracht en prestaties, geïnspireerd door Yamaha’s race-DNA.

GP: Kracht en precisie geperfectioneerd

De Yamaha GP1800R SVHO met supercharger en de atmosferische GP1800R HO zijn voorzien van het eerste automatische trimsysteem in de branche met Cornering Control en Launch Control. Cornering Control past automatisch de trim aan voor extra grip en vertraagt voor scherper aangesneden bochten. Wanneer de GP1800R uit de bocht komt, wordt automatisch de optimale trim-instelling geselecteerd om het vaartuig horizontaal te houden. Launch Control duwt de trim automatisch omlaag om te voorkomen dat de boeg omhoog komt bij snel accelereren. Deze functies openen een geheel nieuwe sensatie van bediening en prestatiegericht varen voor zowel racers als recreatieve bestuurders.

Voor een nog intensere vaarervaring

De GP1800R heeft ook een inlaatrooster en jetpomp, die speciaal zijn ontworpen voor een betere aansluiting en snellere acceleratie. Door de ontworpen rompvoering kon de brandstoftank 80 mm verder naar de achtersteven en 15 mm lager in de romp worden geplaatst. Door het gewicht van de brandstoftank te verplaatsen, is het zwaartepunt van het vaartuig verbeterd waardoor de GP beter te besturen is en wendbaarder is geworden.

SuperJet®: Actie op hoge snelheid

De SuperJet® is een nieuw adrenaline-vaartuig dat is voortgekomen uit ons race-DNA. De slanke, lichtgewicht SuperJet® is de combinatie van zinderende snelheid en acceleratie bij uitstek. Het gaat echter niet alleen om de snelheid in een rechte lijn, maar ook om het ongeëvenaarde bochtenwerk van de SuperJet® dat voor pure opwinding zorgt.

Deze vaartuig is niet langer voorbehouden aan professionals. Zijn pompende driecilinder viertaktmotor en de gloednieuwe, slanke lichtgewicht romp garanderen dat je de golven de baas bent, zowel op hoge snelheid op de rechte stukken als in scherpe bochten.

Ongelooflijk wendbaar

Onze bekroonde driecilinder 4-takt TR-1-motor is een compacte, lichtgewicht 1.049 cc-motor die de staande bestuurder het ultieme prestatiegevoel geeft, maar ook soepeler is dan ooit tevoren. Extreem wendbaar en ultieme controle zijn kenmerken van de SuperJet® die tot uiting komen bij het keren en bij het aansnijden van bochten.

Ben je nog niet zover om alles uit de kast te halen? De L-MODE® brengt de motorprestaties terug tot ongeveer 35 knopen – een nuttige en vertrouwenwekkende functie voor beginnende bestuurders. Dit model heeft een bredere en stabielere romp en is ideaal voor recreatief varen, hoewel de geveerde stuurstang en het stuur de bestuurder automatisch een comfortabele voorovergebogen positie laat aannemen, de perfecte houding voor supersnel varen en keren.

Geen enkel ander vaartuig is zo gemakkelijk te besturen. Met zijn 2,5 m past hij gemakkelijk achter in een kleine bestelwagen of een grote SUV en met 170 kg is hij ongelooflijk licht in vergelijking met bestaande alternatieven, waardoor hij heel eenvoudig in het water kan worden gelaten en uit het water kan worden gehaald. Dit model kan ook heel eenvoudig op het dek van een groter jacht worden gestald.

Wil je het volledige assortiment bekijken? Ga dan naar onze website en neem voor prijzen en beschikbaarheid contact op met je plaatselijke Yamaha-dealer.

Maak het plaatje compleet

Officiële accessoires en kleding van Yamaha zijn de ideale aanvulling voor meer plezier met je WaveRunner. Van de intelligent ontworpen officiële accessoires waarvan je weet dat ze perfect bij je vaartuig passen, tot stijlvolle kleding die past bij de opvallende looks van je WaveRunner. Kies voor een originele set voor serieus plezier.